23 Ekim 2010 Cumartesi

çikolatalı kurabiyeler


Bir süre bu kurabiyelere ne isim vereceğimi düşündüm ,çünkü tamamen doğaçlama yapılan bir şey .Kurabiyenin hamurunu
yoğururken ortaya böyle bir şey çıkacağını hiç düşünmemiştim.Hamur bir fransız biscüvi tarifi ,tek başına bile çok güzel .Bisküviler pişti ve bana pek sade göründüler onları süslemem lazımdı ,evde her zaman hazır bekleyen dulce de leche
imdadıma yetişti bir miktar badem unu ile karıştı ve bisküvilerin üstünü kondu ,hala gözüme bir eksiklik var gibi geliyordu üstüne eritilmiş çikolata döktüm ,şimdi tamam derken eşim geldi ,beyaz çikolatada çok yakışır ....dedi veee işlem tamamlandı.
Ortaya bu görüntü çıktı.
   Şimdi sıra tarife geldi,deneyip sonucu bana bildirirseniz çok mutlu olurum.
Haaa...birde ismini beğendinizmi,   önerilerinize açığım.
            MALZEMELER
180 gr.tereyağ
100 gr.tozşeker
70   gr.toz badem
300 gr un
20   gr.yumurta sarısı
20   ml.süt .
           HAZIRLANIŞI
Mikser kabına bütün malzemeleri koyun ve karıştırın .elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 2 saat bekletin.
Buzdolabından cıkardığınız hamuru 2 dakika yoğurun .0.5 cm.kalınlığında açın ve bir kalıp yardımı ile kesin.
165 derece fırında 25  30  dakika pişirin {önceden ısıtılmış}
Bisküviler soğuyunca üzerine eritilmiş bitter çikolatayı bir fırça yardımı ile sürün.
         ÜST MALZEMESİ
250 gr. dulce de leche {karamelize süt}
80   gr. badem unu  
100gr.  bitter kuvertür
50  gr  fildişi kuvertür
Karamelize süt ile badem ununu karıştırın, bisküvilerin üstüne koyun sonrada üstünü çikolatalarla süsleyin.
Deneyenlere afiyet olsun.
.

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık. Güzel bir pazar günü dilerim.

    YanıtlaSil
  2. ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tarif bana gönderdiğiniz link açılmıyordu ama bu tarifi gönderdiğinizi düşünerek bunu yayınladım. Katılım için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil