1 Nisan 2011 Cuma

çullama


Çullama Girit mutfağına ait bir yemektir,ama yapım şekilleri çok farklıdır,orijinal tarifte iç pilavla yapılır ,kuş üzümü,tavuk ciğeri,tarçın falan konur ,ama benim ailem çullamayı  sade yapmayı  tercih ediyor .

MALZEMELER

1 bütün LEZİTA  Tavuk
6 yufka
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı  tavuk suyu
karabiber,tuz
tereyağ

YAPILIŞI
Bu  verdiğim ölçü  bir büyük fırın tepsisi içindir.

Öncelikle bir tencereye su  koyup tavuğumuzu  haşlayalım [Ben  tavuğu haşlarken içine bir tane bütün soğan ve defne yaprağı koyarım .]
Bir  bardak pirinç ve 1,5 bardak tavuk suyu ile pilavımızı pişirelim.Haşladığımız tavuğun etlerini küçük parçalara bölerek pilavımıza karıştıralım üstüne bir miktar karabiber koyup dinlenmeye bırakalım.

Ayrıca  başka bir kapta 1 bardak tavuk suyu ve 2 çorba kaşığı eritilmiş  tereyağını  karıştıralım,bu karışımı  tepsiye koyduğumuz yufkaların her katında kullanacağız.

Tepsinin dibini yağlayalım bir yufkayı koyalım üstüne hazırladığımız tavuk sulu karışımdan bir miktar koyalım,üstüne bir yufka daha koyup tekrar sulu karışımdan dökelim,alt katta 3 yufka olacak ortasına hazırladığımız tavuklu pilavı koyalım.
Diğer yufkalarıda aynı şekilde her katına tavuk sulu karışımda koyarak tamamlayalım.Tepsideki yufkaların üstüne çok az
bir sıvı yağ sürelim ve dilimleyelim.
Önceden ısıtılmış fırında çullamamızın üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Tekrar 1 bardak tavuk suyunu fırında pişen çullamanın üstüne eşit bir şekilde dökelim ,fırına koyup 5 dakika daha pişirelim
fırından çıkardığımız tepsinin üstünü kağıt havlu ile örtelim onun üstünüde  bir bezle örterek dinlendirelim.
Yumuşaçık çok lezzetli bir yemek oluyor ,yanında bir bardak ayranda çok iyi gidiyor.

4 yorum:

  1. Hiç yemediğim ama denemeyide çok istediğim bir lezzet.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Denemeye değer,üstelik yapımıda çok kolay.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Zeynepcim, tavuklu her şeyi severim, eminim nefis olmuştur.

    YanıtlaSil
  4. Müberracım,ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil