10 Mart 2011 Perşembe

limonlu fourre bisküvi

Fransızlar gerçekten bu işi biliyorlar ,Nathalie Stoyanofùn  kitabından uyarladığım bu bisküviyi çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.gerçekten çok lezzetli.

MALZEMELER
BİSKÜVİ HAMURU
180 gr. margarin
100 gr. toz şeker
60 gr.   toz badem
300gr.  un
20 gr.   yumurta sarısı
20 ml.  soğuk süt
LİMON  KREMASI
200 gr. tereyağı
100 ml.limon suyu
175 gr toz şeker
100 gr yumurta sarısı
2  adet yumurta
75 gr.pudra şekeri
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet limon kabuğu rendesi
Bir limonun kabuğunu rendeleyin.Tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun ve karışım yoğun bir krema kıvamına gelene kadar pişirin.Ateşten alın ve belli aralıklar ile karıştırarak soğutun.Buzdolabında saklayın.
Ben tariften farklı olarak kremaya vanilyalı pastacı kreması ekleyerek mikser ile çırptım daha hafif oldu.
YAPILIŞI
Mikser kabına koyduğunuz tüm malzemeleri koyun ve karıştırın.Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Fırını 165 dereceye ayarlayarak ısıtın.Buzdolabından çıkardığınız hamuru 2 dakika yoğurun 0,5 kalınlığında açın,üzerine oluklu merdane ile desen yapın ,bisküvi kalıbı ile kesin ,fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki bisküvi arasına limonlu krema sıkarak  birbirine yapıştırın.daha sonra çikolata sosuna batırarak kaplayın.

3 yorum:

  1. Sevgili Zeynepcigim,
    Yaptigin hesey gercekten muhtesem,benim canim korkunc cekiyor sayfana girmek azap:)) Canim
    seninle fiyat vs icin ozelden yazismamiz gerekiyor sanirim.Bir kac sorucam sana ama.Dur baska sekilde sana ulasayim ben.Opuyorum.

    YanıtlaSil
  2. muhteşem ellerine sağlık limon aromalı bayılırımmmm.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil