28 Mayıs 2011 Cumartesi

feast marka karışık pizza


Ben genellikle makarnamı bile kendim yapmaya çalışırım,hazır ürünleri pek sevmem,ama işlerimin yoğun olduğu dönemlerde bazen kolaya kaçıyorum.Yine böyle bir dönemimde Migrosa gitmiştim Feast`in yaptığı kampanya dikkatimi çekti bir paket alana bir tane bedava veriyorlardı ,dörtlü paketin fiyatı 10 tl.yani 8 tane pizza 10 tl.bana çok uygun geldi ve aldım.Gerçekten diğer dondurulmuş pizzalara benzemiyor malzeme çok bol ve lezzetli,zor anlarda günü kurtarabilir diye düşünüyorum.Kampanya Çarşamba gününe kadar sürecekmiş,ben yedekleme yaptım bile ,size tavsiyem bu kampanyayı kaçırmayın.

F 16 `lı asker pastası


Daha önce bir çok pasta yaptığım sevgili Kamilenin büyük oğlu İbrahim askere gidiyor ve havacı olacak.Veda yemeği için benden bir pasta istedi ve tasarımını bana bıraktı,bende F-16 lı bu pastayı yaptım.
Pastanın  beğenilmesi beni çok mutlu etti.
Kamileciğim,Allah kavuştursun,inşallah bir an önce sevgili oğluna kavuşursun.

26 Mayıs 2011 Perşembe

mickey mouse pasta ve kurabiyeleri




Daha önce diş buğdayı pastası ve cup cake`lerini yaptığım Arslan Ali 1 yaşına girdi.Ayşen hanım pasta modelini bana bırakınca bende uzun zamandır çalışmayı çok istediğim bu modele karar verdim.
Bu pasta modelini yabancı sitelerden birinde görmüştüm daha sonrada çalışmalarını zevkle takip ettiğim sevgili Deniz yapmıştı.Çok zevkli bir çalışma oldu 3 boyutlu pastalar yapmak hoşuma gidiyor.
Arslan Ali`nin yeni yaşını kutluyorum.sevdikleri ile birlikde geçireceği uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

pirzola börek

Bu böreğin bende çok özel bir anısı vardır.Rahmetli kayınvalidem ile ilk tanışma yemeğimizde bana bu böreği yapmıştı çok beğenmiştim,şimdi ne zaman yapsam onu rahmetle anıyorum.

MALZEMELER

6 tane kuzu pirzola
1 hazır yufka
2 domates
2 biber
1 soğan
200 gr. yoğurt ve az sıvı yağ
tuz,karabiber,kırmızı biber

YAPILIŞI

Öncelikle bir tavaya az sıvı yağ koyalım iyice kızdıralım,pirzolaları içine koyup arkalı önlü kızartalım.
Pirzolaları kızarttığımız yağın içine önce küçük doğradığımız soğanları sonra yeşil biberleri koyup pembeleştirelim,sonra domatesleri  ekleyelim pişirelim en son baharatlarını ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.
Yufkayı 6 parçaya keselim  {sigara böreği gibi}
Her parçanın üstüne hazırladımız yoğurtlu karışımdan sürelim.Yufkanın geniş kısmına önce dometesli harcımızdan yeteri kadar koyalım üstüne sapı dışarıda kalacak şekilde pirzolamızı yerleştirelim yufkamızı pirzolanın her tarafını saracak şekilde kapatalım.
Üstüne yumurta sarısı sürüp 190 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.

9 Mayıs 2011 Pazartesi

pamuk prenses ve 7 cüceler








Pamuk prenses ilk defa yaptığım bir çalışma ve çoook büyük bir zevkle yaptım.Figürleri tek tek yapmak çok vaktimi aldı birde boyutları bayağı büyük oldu ama insan işini severek yapıyorsa hiç bir şey zor gelmiyor .
Bu pastayı Fatmanur hanımın güzel kızı Ecenur için hazırladım.
Pastayı teslim ederken gözlerinde gördüğüm memnuniyet ifadesi ve övgü dolu sözleri bütün yorgunluğumu unutturdu.
Güzel prenses Ecenur`un doğum gününü kutluyorum ona sevdikleri ile birlikte geçireceği uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

kara orman pastası [black forest cake]



Bu nefis Alman klasiği pastayı sipariş üzerine yaptım,en altında fındıklı dokuaz kek,üstünde bol vişneli bir katman,bol çikolatalı kek.
Pastayı hazırlarken çok araştırma yaptım,orjinal tarifini uygulamaya çalıştım.Aslında gerçek tarifinin kekinde
çavdar ekmeğini ufalayıp çikolata ile karıştırıyorlarmış ,doğrusu cesaret edip uygulayamadım,birde vişne likörü kullanılıyor ben kullanmadım.Evde yemek için yaptığımda mutlaka vişne likörü kullanacağım,eminim tadını çok değiştirecektir.
Tarifini merak eden varsa verebilirim.

2 Mayıs 2011 Pazartesi

melek kurabiyeler




Bu şirin kurabiyeler ,kıvırcık kahverengi saçları olan genç bir bayana yapıldı ve Antalya`ya gitti.
Sağsalim kurabiyeler yerine ulaşmış ve çook beğenilmiş olması beni mutlu etti.
Ezgi`ye sevdikleri ile birlikte geçireceği uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.