24 Ekim 2010 Pazar

kaşar peynirli tuzlu kurabiye


Oğlumun çok sevdiği ve evde herzaman bulunan bir tuzlu kurabiye tarifini sizinle paylaşmak istedim.
            MALZEMELER
200 gr.un
120 gr. tereyağı
1 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı {birtanesi üzerine ve arasına sürülecek}
100 gr. milföy hamuru
100 gr.rendelenmiş eski kaşar
            HAZIRLAMA
İlk önce milföy hamurunu yumuşatın ve yoğurup top haline getirin.
Derin bir kabın içine un,oda sıcaklığında beklemiş tereyağı,yumurtalar ve milföy hamurunu koyarak yoğurun .
Milföy hamurunu malzemelerle bütünleştirmek zor oluyor ama yılmayın iyice yoğurun.
Kapalı bir kaba koyup buzdolabında 2 saat bekletelim.
Hamuru 3 mm.kalınlığında açalım yuvarlak bir kalıp ile keselim ,kesilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim
ortasına kaşar peynirini koyalım diğer yuvarlak parçayı üzerine kapatıp kenarlarından hafifce bastıralım, üzerine
yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine koyalım.
180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim.

5 yorum:

  1. Ellerine saglik, milfoyun agirligi gitmis boylece, nefis gorunuyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
    her sabah kalktığım zaman ilk yorumlara bakıyorum ,gördüğüm zaman çok hoşuma gidiyor
    sağol canım....sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık oğluna da afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler canım.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli bir kurabiyeye benziyor, ellerine sağlık Zeynepcim ,sevgiler..
    Tülay

    YanıtlaSil