23 Mayıs 2011 Pazartesi

pirzola börek

Bu böreğin bende çok özel bir anısı vardır.Rahmetli kayınvalidem ile ilk tanışma yemeğimizde bana bu böreği yapmıştı çok beğenmiştim,şimdi ne zaman yapsam onu rahmetle anıyorum.

MALZEMELER

6 tane kuzu pirzola
1 hazır yufka
2 domates
2 biber
1 soğan
200 gr. yoğurt ve az sıvı yağ
tuz,karabiber,kırmızı biber

YAPILIŞI

Öncelikle bir tavaya az sıvı yağ koyalım iyice kızdıralım,pirzolaları içine koyup arkalı önlü kızartalım.
Pirzolaları kızarttığımız yağın içine önce küçük doğradığımız soğanları sonra yeşil biberleri koyup pembeleştirelim,sonra domatesleri  ekleyelim pişirelim en son baharatlarını ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.
Yufkayı 6 parçaya keselim  {sigara böreği gibi}
Her parçanın üstüne hazırladımız yoğurtlu karışımdan sürelim.Yufkanın geniş kısmına önce dometesli harcımızdan yeteri kadar koyalım üstüne sapı dışarıda kalacak şekilde pirzolamızı yerleştirelim yufkamızı pirzolanın her tarafını saracak şekilde kapatalım.
Üstüne yumurta sarısı sürüp 190 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.

1 yorum:

  1. Zeynepcim kayınvaliden hakikaten harika bir tarif bırakmış, çok güzel görünüyor seninde ellerine sağlık canım.
    Blogum hala düzelmemiş açınca yine karşıma çıktı,
    çok sinir bozucu
    Sevgiler..

    YanıtlaSil