7 Mayıs 2011 Cumartesi

kara orman pastası [black forest cake]



Bu nefis Alman klasiği pastayı sipariş üzerine yaptım,en altında fındıklı dokuaz kek,üstünde bol vişneli bir katman,bol çikolatalı kek.
Pastayı hazırlarken çok araştırma yaptım,orjinal tarifini uygulamaya çalıştım.Aslında gerçek tarifinin kekinde
çavdar ekmeğini ufalayıp çikolata ile karıştırıyorlarmış ,doğrusu cesaret edip uygulayamadım,birde vişne likörü kullanılıyor ben kullanmadım.Evde yemek için yaptığımda mutlaka vişne likörü kullanacağım,eminim tadını çok değiştirecektir.
Tarifini merak eden varsa verebilirim.

5 yorum:

  1. Tüm annelerin anneler gününü kutlarım

    YanıtlaSil
  2. harika bir pasta olmus,bayildim ve kesinlikle tarifini merak ediyorum
    anneler gunuz kutlu olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler arkadaşlar.
    Sanattır yemek,en kısa zamanda tarifini yayınlayacağım,çok lezzetli bir pasta oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL GÜRÜNÜYORLAR. NASIL YAPTINIZ AMA BİLMİYORUM GERÇEKTEN KİM YAPTIYSA ÇOK GÜZEL YAPMIŞ,ELLERİNE SALIK. İŞTE BÖYLE GÜZEL PASTALAR YAPARAK İNTERNETE KOYUYORSUNUZ YAAA,PASTALARIN DEĞERİNİ ARTIRIYORSUNUZ. ÇOK TEŞEKKÜRLER, SAYGILAR

      Sil