21 Mayıs 2013 Salı

Baca cafe'de boyoz ve dondurma etkinliği

 İzmir Yemek Bloğu  Yazarları olarak  bacacafe.çiğli,'ye  boyoz ve dondurma yapımını öğrenmek üzere davet edildik.Bu güzel etkinliği organize eden .bacacafe.ve.//.tepekuleizmir.reklam yönetmeni Derya İzgiş ve sevgili Tülay Oral'a çok teşekkür ediyorum.
Baca Cafe zengin menüsü ve unlu mamülleri ile çok güzel bir yer ve nezih bir ortam.Çiğli ,Hilton ve Gıda çarşısında şubeleri olduğunu öğrendik.
Mutfağı çok temiz ve düzgün gerçekten çok beğendim,gönül rahatlığı ile yemek yenilecek bir yer.
Gelelim Boyoz yapımına : Tülay arkadaşım tarifini öyle güzel vermiş ki benim tekrar yazmama gerek yok ,tarif için http://www.hepleziz.com/ bakabilirsiniz.
Boyoz tarifini uygulamalı olarak anlatan Selim Ergiş'e çok teşekkür ediyorum,boyoz'u böyle geleneksel yöntemle yapan çok az usta kaldığı için ustamızı ayrıca kutluyorum.
Dondurma yapımını görmek çok güzeldi ama ev ortamında yapılması zor ben hazır yemeyi tercih edeceğim:)
Çoğu yerde hazır dondurma mixleri  ile yapılan dondurma burada gerçek sahlep ve keçi sütü , inek sütü karışımı ile yapılıyor,içlerinde taze meyve parçacıkları var ve tadı çook güzel.
Çok zevk aldığım ve çok şey öğrendiğim bir gün oldu,arkadaşlarla birlikte olmak çok iyi geldi.
Yemelere doyamadığım boyoz'u  en kısa zamanda kendim yapmayı deneyeceğim,bakalım nasıl olacak?
Fotoğraflar için .lezzetkahvesi.sevgili İsmet 'e,/egedentarifler.sevgili Müberra'ya vekurabiyeevim. sevgili Hülyaya çok teşekkür ediyorum.













11 Mayıs 2013 Cumartesi

10 Mayıs 2013 Cuma

Sirk pastası (circus cake)




Seçil hanımın isteği üzerine yaptığım bu sirk temalı pastayı çok sevdim.
Mete'nin yeni yaşını kutluyorum,pastası gibi renkli uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Kurbağa Kermit pastası