31 Mart 2011 Perşembe

lezita dönerli erişte


LEZİTA`nın pratik ürün grubundan döner ,gerçekten  yoğun olduğum zamanlarda imdadıma yetişiyor.Bazen ekmek arasına
giriveriyor ,bazen pidenin üstüne konuyor  onun üstünede dometes sos ve bolca kızdırılmış tereyağ dökülüveriyor.Lezita ile
kısa zamanda enfes lezzetler yaratmak mümkün.
Şimdi gelelim Lezita dönerli eriştenin tarifine...
MALZEMELER
Bir paket köy eriştesi
Bir paket LEZİTA döner
1,5 bardak süt
 tereyağı
süzme yoğurt  
sarmısak

YAPILIŞI
Tereyağını tencereye koyalım,biraz eriyince erişteleri içine atalım ,kızarıncaya kadar sürekli karıştıralım.
Erişteler hafif kızarınca,sütü üstünü dökelim ,sütü çektikten sonra yeterli miktarda su ekleyelim erişteler yumuşayana kadar
pişirelim.[ Ben suyu yavaş ve kontrollu bir şekilde koyuyorum erişteler lapa olmamalı]
Tencerenin üstüne kağıt havlu koyalım kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım.
Yoğurdu çok az sulandırıp rendelenmiş sarmısak ekleyelim.
LEZİTA döneri tavaya koyup ısıtalım [Ben tavaya çok az su ilave ediyorum,döner sertleşmiyor çok güzel ısınıyor]
Sıra geldi servise ,tabağa önce erişteyi koyalım,üstüne sarmısaklı yoğurt veeee  en üstüne dönerimizi koyalım maydonozla
süsleyelim.
Gerçekten çok lezzetli oluyor ,özellikle çocuklar için çok besleyici.

29 Mart 2011 Salı

Lezita etkinliği

Sevgili Şerife'nin Lezita  tesislerine davet için haber verdiğinde çok mutlu oldum,çünkü bu benim ilk etkinliğim olacaktı ,en önemliside sanal ortamda arkadaşlık ettiğim kişilerle tanışma şansım olacaktı.

EGS Parkta arkadaşlarla buluşup Lezitanın bizim için gönderdiği servise bindik.Kızların hepsi o kadar içtendi ki kısa sürede
muhabbete başladık fabrikaya nasıl vardığımızı anlayamadık.Kapıda büyük bir misafirperverlikle karşılandık .Toplantı salonunda barkovizyon yardımı ile  Lezita hakkında brifing aldık.

Lezita Et Entegre Tesisi  kırk yıldan beri faaliyet gösteren ABALIOĞLU şirketler gurubunun son halkasını oluşturmaktadır
Abalıoğlu  ticari hayatına Denizlide kurduğu yem fabrikası ile başlamıştır.Şimdi   Türkiyenin  sayılı  büyük işletmelerinden
biridir.
 
İzmir`in  Kemalpaşa Bağyurdu beldesinde  23.000 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu,saatte 10.000 adet kesim kapasitesine sahip   Lezita Türkiyenin en son teknolojisine sahip, en hijyenik Et  Entegre Tesisi  olmakla haklı olarak gurur
duyuyor.Gerçektende fabrika gezimiz sırasında buna şahit olduk .Önlüklerimizi giydik,ayakkabılarımızı değiştirdik,bone ve maskelerimizi taktık ve en az  dört yerde dezenfekte olduk .  
Çok ilginç şeyler öğrendim  ve  bölgemizde  böyle bir tesis olduğu için gurur duydum.Lezita  Et  Entegre Tesisinde hava soğutma sistemi kullanılıyormuş ,piliçler kuru ve sterilize edilmiş hava ile soğutuluyorlarmış .Piliçler hava ile soğutulması
nedeniyle,su ile soğutulanlara göre,%2-3 daha az pişirme firesi veriyormuş.

Lezitada bütün ve parça piliç eti üretimi dışında son teknolojiye uygun  makineler ile donatılmış  İleri İşlem Bölümünde
salam,sosis,sucuk ,jambon gibi şarküteri ürünlerinin yanında  Schnitzel,Cordon Bleu,Nugget,Döner gibi  pratik ürün  grubundan ürünlerde üretiliyor.
Döner üretimi yapılan bölümden mis gibi kokular geliyordu ve biz taze pişen dönerin tadına baktık ,gerçekten çooook güzeldi...

Bana farklı gelen detaylardan biride piliçlerin elde kesiliyor  olması ,ben hep makineler tarafından kesildiğini düşünüyordum
Lezitanın İzmir İl Müftülüğünden aldığı Helal Et Sertifikası var.

Lezita hakkında söylenecek çok şey var ,daha ayrıntılı bilgi için LEZİTAnın web sitesini ziyaret edebilirsinizhttp://www.lezita.com.tr/.






 Cordon Bleu` lar el değmeden  bu tezgahlardan geçerek paketleniyor.
                   Bizi çok güzel karşılayan ,güler yüzlerini eksik etmeyen  CEREN PARLAK
                                                                                                                     BURCU KUTSAL
                                                                                                                     İLKER TURHAN
                                                                                                                     MİNE  KURNAZ
                                                                                                                     GÜLŞAH  TEKDEMİR`e  çok teşekkür ediyorum
             onları tanımak beni çok mutlu etti.
                                                                                                                        

                     Lezitanın ürünlerinin tadına baktık ,gerçekten çok güzeller,çıtır kaplamalı acılı piliç taneleri benim favorim oldu.
                   Alaca çorbanın tadı çok nefisti..
                     Mantar sos eşliğinde dana bonfile de çok güzeldi..

                 Bunlarda   Lezitanın bize verdiği hediyeler,hepsi afiyetle yendi,tariflerini   yakında sizlerle paylaşacağım.

27 Mart 2011 Pazar

ben 10 pastası



 
Sevgili kuzenimin,dünyalar tatlısı oğlu Kerim Can ,tam bir ben ten fanatiği,pastasını görünce çok mutlu oldu.
Kerim Canın yeni yaşını kutluyorum,sevdikleri ile birlikte geçireceği uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.

1 yaş pastası


24 Mart 2011 Perşembe

diş buğdayı pastası ve cup cakeleri

                                     Yakışıklının adı Arslan Ali olunca cup cakelerden birinin üstüne arslan figürü koydum.


Arslan Ali`ye inci gibi dişler mutlu gülüşler diliyorum,inşallah kendiside ismi gibi arslan bir delikanlı olur.

10 Mart 2011 Perşembe

limonlu fourre bisküvi

Fransızlar gerçekten bu işi biliyorlar ,Nathalie Stoyanofùn  kitabından uyarladığım bu bisküviyi çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.gerçekten çok lezzetli.

MALZEMELER
BİSKÜVİ HAMURU
180 gr. margarin
100 gr. toz şeker
60 gr.   toz badem
300gr.  un
20 gr.   yumurta sarısı
20 ml.  soğuk süt
LİMON  KREMASI
200 gr. tereyağı
100 ml.limon suyu
175 gr toz şeker
100 gr yumurta sarısı
2  adet yumurta
75 gr.pudra şekeri
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet limon kabuğu rendesi
Bir limonun kabuğunu rendeleyin.Tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun ve karışım yoğun bir krema kıvamına gelene kadar pişirin.Ateşten alın ve belli aralıklar ile karıştırarak soğutun.Buzdolabında saklayın.
Ben tariften farklı olarak kremaya vanilyalı pastacı kreması ekleyerek mikser ile çırptım daha hafif oldu.
YAPILIŞI
Mikser kabına koyduğunuz tüm malzemeleri koyun ve karıştırın.Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Fırını 165 dereceye ayarlayarak ısıtın.Buzdolabından çıkardığınız hamuru 2 dakika yoğurun 0,5 kalınlığında açın,üzerine oluklu merdane ile desen yapın ,bisküvi kalıbı ile kesin ,fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki bisküvi arasına limonlu krema sıkarak  birbirine yapıştırın.daha sonra çikolata sosuna batırarak kaplayın.

7 Mart 2011 Pazartesi

ben 10 pastası

Bu pastayı Bilgen hanımın yakışıklı oğlu Tolga için yaptım.
Pastanın içi vanilyalı pastacı kreması,ananas ve böğürtlen ile yapıldı.
Tolganın yeni yaşını kutluyorum ,sevdikleri ile birlikte geçireceği uzun ve mutlu bir ömür diliyorum.

6 Mart 2011 Pazar

xbox 360 pastası

Bu pastayı canımdan çok sevdiğim,kıymetlim oğlum için yaptım.
Kendisi tam bir bilgiyasar fanatiği ,bana bilgisayar kullanmayı oğlum öğretti,çok sevdiğim bloğumu açıp bana hediyelerin en güzelini verdi.
xbox almamız için bize çok baskı yapıyor ama derslerinden geri kalmaması için almıyoruz ve almayacağım çünkü başından kaldıramam.Bende  gerçeğini almıyorum bari pastasını yapayım dedim.
Canım oğlum,seni çoook seviyorum,iyiki varsın,iyiki benim oğlumsun,sana uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.
Allahım seni bütün kötülüklerden korusun,11.yaşın kutlu olsun.